Gebruik van Whatsapp en 097-nummers voor zakelijke doeleinden

Al in 2010 kondigde de toenmalige Opta aan dat het aantal beschikbare 06-nummers schaars dreigde te worden. In 2014 werd dit nogmaals bevestigd door de ACM (Autoriteit Consument en Markt).

Het Ministerie van Economische Zaken heeft als oplossing de 097 nummerreeks vrijgegeven om dit dreigende tekort aan 06-nummers te ondervangen. Voor Machine-2-Machine (M2M) en data only toepassingen is het gebruik van 097-nummers inmiddels verplicht gesteld. De grote providers als KPN, Vodafone en T-Mobile zetten deze nummerreeks reeds in.

Nummers met meer dan 10 cijfers

Doordat de nummers niet gebruiksvriendelijk hoeven te zijn, kunnen nummers in de 097 reeks een lengte hebben van meer dan tien cijfers, zegt het Ministerie van Economische Zaken. Dit is de reden om specifiek M2M en data only toepassingen te verwijzen naar 097-nummers. Er wordt namelijk niet gebeld van en naar de aansluiting.

Zakelijk gebruik van WhatsApp

In het verlengde van de verandering naar 097-nummers ligt het zakelijke gebruik van WhatsApp. Sinds april 2016 is het zakelijke gebruik van WhatsApp nog interessanter geworden met de introductie van end-to-end encryptie, ook op 4G (mobiele data) geschikte tablets. Een toepassing die inmiddels is aangewezen op de 097-nummerreeks.

Hoe zit dat nu met Whatsapp nu 097-nummers 12 cijfers lang zijn?

097-nummers kunnen gewoon gebruikt worden in combinatie met WhatsApp. Registreren in WhatsApp is mogelijk met een nummer tot 12 cijfers.

 

Heet u vragen? Neem dan contact op met onze helpdesk via helpdesk@btc.nl of 088 – 411 00 11.

Avatar
Afdeling Support

BTC - De toekomst verbindt ons nú

View my other posts

One Comment on “Gebruik van Whatsapp en 097-nummers voor zakelijke doeleinden”

 1. Avatar Ger Essers schreef:

  Hallo beste mensen,

  Als communicatiemedewerker in een welzijnsorganisatie heb ik een vraag. Ik ben op zoek naar informatie over 097-nrs in combinatie met Whatsapp. Onze organisatie gaat over naar 097 nrs. en veel collega’s maken gebruik van Whatsapp groepen. Hoe maak je deze Whatsapp-groepen ‘097-proof’ zonder dat deze, voor de organisatie belangrijke, Whatsapp-groepen verloren gaan? Kunt u mij daar informatie over geven?

  mvg Ger Essers
  Communicatiemedewerker
  Trajekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *