De Huawei P20 serie

De Huawei P20 Lite is een Android-smartphone met een groot scherm, dubbele camera en relatief lage prijs. Het is het goedkope alternatief voor de Huawei P20. De twee smartphones hebben een vergelijkbaar design, maar verschillende hardware. Toch kun je ook met de P20 Lite rekenen op enkele features van het toptoestel. Denk bijvoorbeeld aan de dubbele camera achterop, waarmee je een bokeh-effect toevoegt aan je foto’s.

Opvallend aan de Huawei P20 Lite is het design, dat zich kenmerkt door het voorkantvullende scherm met ‘notch’. Dit is een kleine uitsnede aan de bovenkant, waar onder meer de 16 megapixel-frontcamera in zit verwerkt. Daarnaast beschikt de P20 Lite over een Face Unlock-functie, zodat je de smartphone snel met je gezicht kunt ontgrendelen. Het scherm meet 5,8 inch en heeft een resolutie van 2280 bij 1080 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 432 ppi. Uit de doos draait de telefoon op Android 8.0 (Oreo).

Onder de motorkap is de Huawei P20 Lite goed voorzien. De telefoon wordt aangedreven door Kirin 659-chip met 4GB RAM en 64GB opslag, waarmee de P20 Lite voldoende werkgeheugen en opslagruimte heeft voor de meeste gebruikers. Een 3000 mAh-accu, die snel kan worden opgeladen via de usb-c-poort, voorziet het geheel van stroom. Achterop de P20 Lite zit een dubbele camera met 16 en 2 megapixels. De tweede lens wordt ingezet voor een bokeh-effect. Dat is een scherptediepte-effect, waarbij de achtergrond wazig gemaakt wordt, terwijl de voorgrond haarscherp blijft. Met deze portretmodus ogen personen of objecten die je fotografeert een stuk levendiger.

 

De Huawei P20 is één van de twee topmodellen van Huawei voor 2018. De smartphone is het kleinere broertje van de Huawei P20 Pro en heeft een groot, naadloos scherm aan de voorkant. Onder de motorkap vind je de hardware die je van een vlaggenschip mag verwachten, terwijl het toestel ook aan de buitenkant luxe oogt. Bovendien is de software slimmer dan ooit, dankzij Huawei’s kunstmatige intelligentie, die je helpt bij het maken van foto’s, het verlengen van je accuduur en het verbeteren van de prestaties van het toestel.

Wat verder opvalt is dat de P20 de vingerafdrukscanner niet meer aan de achterkant heeft. Deze zit nu onder het scherm aan de voorkant, en vervangt de virtuele on-screen-knoppen met gebaren. Veeg je naar rechts, dan ga je terug, terwijl naar links vegen het multitask-scherm opent.

 

De Huawei P20 Pro is het topmodel van de Chinese fabrikant Huawei voor 2018. De smartphone heeft een groot, randloos oled-scherm met achterop een camera met maar liefst drie lenzen. Zoals we gewend zijn van Huawei-vlaggenschepen is de hardware onder de motorkap dik in orde, en wordt deze bijgestaan door slimme kunstmatige intelligentie. Ook is de P20 Pro waterdicht door de IP67-certificering.

Onder de motorkap zet Huawei stevig in op kunstmatige intelligentie. Deze vind je dan ook terug op verschillende plekken in de software. Zo past de AI automatisch de instellingen van de camera aan op basis van wat er te zien is, en kun je tot wel 5x inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Ook scant de AI al je geschoten foto’s, zodat je kunt zoeken naar bijvoorbeeld ‘televisies’ of gezichten van je vrienden in de Galerij-app.

Avatar
John Hartog

Hardware Specialist bij BTC

View my other posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *